Søg
Close this search box.

Presse & medier

Omtale gennem medier og influenter spiller en afgørende betydning for udbredelsen af kendskabet til Cosmo Child. Derfor er vi glade for, hvis du har lyst til at dele historien om Danmarks nye børnetrivselsapp og bidrage til, at flere børn trives. For sammen styrker vi børns trivsel.

For henvendelser, venligst skriv til info@cosmochild.com

Sammen styrker vi børns trivsel

Download af pressebilleder

Her kan du downloade pressebilleder af skaberne bag Cosmo Child børnetrivselsapp 

Nyheder

29.08.2023

Trivselsplatformen ‘Find Ro’ tilbydes nu til alle indlagte børn på Odense Universitetshospital 

Alle børn kommer, i løbet af deres opvækst til, at gennemgå forskellige medicinske procedurer, som f.eks. vaccinationer, behandling af sår, blodprøvetagning eller endda indlæggelse. I alle tilfælde kan der naturligt opstå bekymringer, uro og tanker hos barnet og forældre. Derfor har vi sammen med Odense Universitets Hospital udviklet en trivselsplatform med indhold der kan være med til at regulere nogle af de følelser og responser, som barnet ofte oplever når de er indlagte eller konsulteres på hospitalet. 

Vi har det seneste år testet  ”Find Ro” som er et nyt, lovende og supplerende tiltag. Afprøvningen sker i en tværfaglig projektgruppe i samarbejde mellem anæstesiologisk afd.  V og H.C. Andersen Børne-og Ungehospital. Testen der ind til videre har været afgrænset til udvalgte børn fra børneurologien, udvides nu til alle børneafsnit. Børneforløbene på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitets Hospital, har fokus på, at give barnet en tryg oplevelse. Vi er altid nysgerrige på nye tiltag, og synes derfor at et samarbejde med børnetrivselskonceptet Cosmo Child potentielt kan bidrage til at understøtte børns evne til at finde ro, når de er i forløb på hospitalet, siger projektgruppen bag ‘Find Ro’.

I tråd med tiden

Find Ro tager blandt andet afsæt i mindfulness, der verden over anerkendes som en selvregulerende metode, der via regulering af det parasympatiske nervesystem, er med til at skabe balance og ro i barnets nerve og følelsesregister. Afstressende musik, mindfulness og vejrtrækningsøvelser, anvendelsen er bredtfavnende og ses både brugt til at styrke fokus og opmærksomhed, men har også vist sig som et forebyggende redskab til at forebygge stress, angst og depression. 

“I Cosmo Child tror vi på, at den ultimative indflydelse på børns trivsel ligger i den tidlige indsats og forebyggelse, og der var derfor ingen tvivl, da muligheden for at lave en trivselsplatform sammen med Odense Universitets Hospital opstod. Med Find Ro ønsker vi at give forælder og barn en række værktøjer der har til formål at berolige og regulere barnets evne til at finde ro, der naturligt påvirkes i forbindelse med indlæggelse eller operation”, siger Majbritt Lyckhage, stifter af Cosmo Child. 

Projektgruppen består af:

Rikke Hedegaard Hybel, specialansvarlig børneanæstesisygeplejerske 

Mette Sorang Kjær, Velfærdskoordinator, socialpædagog

Anette Lund, udviklingssygeplejerske

Cosmo Child Majbritt Lyckhage, stifter og direktør

Børn & Fritid

05.05.2023

Magasinet Børn & Fritid har skrevet en artikel om Cosmo Child. I artiklen kan man læse os Cosmo Child App’en og høre om forskellige forældres erfaringer med App’en.

Go' morgen Danmark

11.04.2023

Den 10. April 2020 gæstede Cosmo Child Go’ Morgen Danmark. Her kom vi med gode råd til hvordan forældre kan gøre deres børn klar til at komme tilbage til institution efter en længere periode hjemme.

Scroll to Top

Hent Cosmo Child

Tilmeld dig vores nyhedsbrev