Søg
Close this search box.

EKSPERTER

Vi har samlet et bredt kompetencefelt af eksperter og ambassadører, som alle deler en holistisk tilgang, brænder for at gøre en forskel og for at stå sammen om at styrke børns trivsel.

Bastian Overgaard

Jeg har i mange år undervist, rådgivet og holdt foredrag om ’Stilhed’, som et værktøj. Min mission er at skære støjen fra i mødet mellem to mennesker.
Vi lever i en verden, der bliver mere og mere støjende, og hvor vi fjerner os mere og mere fra hinanden, og vi må bare sige, at flere ord ikke hjælper. Stilhed skaber et respektfuldt nærvær. Hvis en person dør, er den største ære, vi kan give den afdøde at være stille sammen. – Hvorfor bruger vi det ikke aktivt, mens vi er i live?

Jeg har gennem det seneste halvandet år arbejdet med at bruge stilhed til at gøre møder mere effektive i landets virksomheder gennem overskriften ‘Silent co-creation’. Støjen ødelægger vores helbred, samfund og arbejdsmæssige resultater. Og fordi stilheden skaber fokus på det, som er vigtigt. Især i vores relationer, vores kommunikation og dermed også vores møder. Jeg er drevet af en vision om, at strategisk og relationel stilhed vil blive et anerkendt værktøj i fremtiden.

Baggrund
Jeg er tidligere tv-tilrettelægger, Creative Director indenfor reklamebranchen og autodidakt iværksætter ud fra et fokus på kreativ kommunikation.

Q&A
Overordnet beskrivelse af værktøjerne?
Fælles stilhed handler ikke om meditation. Og målet er ikke en individuel indre stilhed. I stedet handler det om at skabe et ordløst rum imellem mennesker. I skal blot tie stille og er det nemmere end at skulle slippe sine tanker. Roen kommer derfor af sig selv. Ved at sætte en aftalt tidsramme, hvor tale bliver parkeret opstår et større nærvær, en sanseforstærkelse og en lytten til det som er.

Hvad hjælper værktøjerne barnet med?
Den fælles stilhed giver barnet mere fokus, koncentration og ro i hovedet. Samtidig oplever barnet et mere nærværende og intimt samvær med dig som forælder. I stilheden bliver alle lige. Derfor skaber det også en større respekt og fortrolighed.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge værktøjerne?
Bliv selv fortrolig med den fælles stilhed før du introducerer den for dit barn. Træn det at være stille i et eller flere minutter med andre voksne og brug dine egne erfaringer, når du skal forklare stilheden for barnet. Og forvent, at det kan være svært for barnet.

mindresnak.nu

Christopher Lloyd Clarke

Fra sit studie i Apollo Bay på den sydlige australske kyst skaber jeg helbredende musik, der hjælper folk med at finde ind til en dyb indre ro og glæde i deres hverdag. Min musik anvendes af skoler, for at eleverne bedre kan finde ro og fokusere. Derudover anvender titusinder af professionelle meditationslærere, holistiske terapeuter, welness centre og mental sundhedspersonale min musik, som en del af deres ‘behandling’. I årenes løb har min erfaring med meditation, kombineret med hans store engagement med et globalt netværk af healere og terapeuter, givet mig en dyb indsigt i hvordan man skaber musik, der inviterer til dyb afslapning, indre glæde og balance mellem krop & sind.

christopherlloydclarke.com

Gitte Winter Graugaard

Jeg er optaget af at øge trivslen blandt børn, unge og i børnefamilier ved at udbrede kendskabet til mindfulness, meditation og yoga i skolerne, børnehaver og gymnasier. Jeg afholder workshops landet over og har skrevet mange succesfulde børnebøger: ”Børnemeditationerne ”I mit hjerte”, der med sit særlige kærlighedssprog, får børn til at falde i søvn med et smil på læben og ”Hjerternes Dal” – meditationer til børn, som lærer børn at forbinde sig til naturen. I 2016 åbnede jeg en international version af Room for Reflection med salg af børnemeditationer. På kort tid blev det en stor succes, hvor børnemeditationen ”The Children’s Meditations ”In my Heart” nu sælger til +20 markeder på tre sprog.

Baggrund
Uddannet Cand. Merc., kommunikationsrådgiver, tekstforfatter, Energimentor og siden Conscious Transformer med fokus på vibrationer og energi.

Q&A
Overordnet beskrivelse af værktøjerne?
Gittes bøger med børnemeditationer hjælper børn i +20 lande med at finde ro ved sengetid. Børnemeditationerne i mit hjerte, som vi tilbyder her i appen tilbyder fire meditationer, som hjælper barnet med:

  • At lære at fylde sig selv op med kærlighed.
  • At opnå en bedre forståelse af den kærlighed, der er i mellem barnet og forældre.
  • At få en forståelse af at kærlighed er energi og kan rejse mellem mennesker også på afstand – også når vi savner.
  • At lære at møde verden med et åbent hjerte og dele ud af sin kærlighed.

Hvad hjælper værktøjerne barnet med?
Bogen hjælper børn med at forstå, hvad selvkærlighed er og sporer familien ind på et smukt kærlighedssprog, som hjælper børnene i hverdagen, når de er kede af det eller savner deres forældre. Bogen hjælper også tusindvis af børn til at falde i søvn hver eneste aften.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge værktøjerne?
Det vigtigste som forældre er, at observere vores egen energi før og mens vi læser bogen højt. Start med at mærke ind i, hvordan du selv har det, og hvilken energi du udsender, før du putter dit barn. Særligt vigtigt er det, hvis du har haft udfordringer med at putte dit barn i tiden op til du prøver denne bog. Find hen til et kærligt, roligt sted i dig og læs derfra. Og bliv der i den rolige energi, hvis dit barn fx bevæger sig, taler eller ikke vil lukke sine øjne. Hav tålmodighed og pas på din egen energi. Vi vil gerne skabe en stemning fyldt af ro, kærlighed og tryghed, mens vi læser bøger som denne højt. Læs langsomt og husk at holde pauser. Og husk at nyde denne særlige stund med dit barn, hvor du kommer lidt ud af “hjerneland” og ned i “hjerteland”. Det kan være ganske magisk.

roomforreflection.dk
momo-academy.com

Jesper Westmark

I Cosmo Child børneapp fortæller Jesper Westmark om hvad meditation er og hvorfor det er et effektivt redskab til at løfte børns trivsel. Jesper er en erfaren terapeut og meditationslærer og har gennem årene afholdt adskillige succesfulde meditationsretreats. Jespers mange års erfaring indenfor området, kombineret med hans måde at forene meditation med selvudvikling på, har hjulpet mange mennesker til at finde ind til en dybere og indre ro. Jesper har rigtig gode resultater i forbindelse med at få løst op for traumer og blokeringer i bevidstheden hos den enkelte, hvilket giver en større følelse af frihed i ens liv.

meditationsskolen.com

Jørgen Svenstrup

Hej jeg hedder Jørgen, og jeg er utroligt optaget af hvordan vi kan træne vores hjerner til at hjælpe os i hverdagen – i stedet for at den kommer til at stå i vejen for os. Jeg er derfor udkommet med over 200 podcasts om hjernen i ”Nøglen til din hjerne” og har skrevet ni bøger om hjernens potentiale, heriblandt ”Tro på dit barn”.
Siden 2005 har jeg uddannet og certificeret over tusind coaches (ICI) i 10 lande og er dermed en af Europas mest erfarne coachtrænere. Derudover er jeg mentaltræner og coach og holder foredrag om samme i hele verden.

Baggrund
Uddannet ICI Master Coach og Mentaltræner samt partner i EmpowerMind Danmark. Jørgen har en Mastergrad i psykologi fra Aarhus Universitet og er forfatter til videnskabelige artikler om Mentaltræning.

Q&A
Overordnet beskrivelse af Mentaltræning?
Mentaltræning, er lydbaserede træningsprogrammer af ca. 15 minutters varighed, der skaber nye neurale forbindelser, der hjælper barnet med at erstatte skadelige eller uhensigtsmæssige tankemønstre, med nogle der er bedre.

Hvad hjælper Mentaltræning barnet med?
De dokumenterede effekter er bla. bedre søvn, mindre tankemylder, mere ro, mere fokus, bedre selvværd, øget rummelighed og tålmodighed, mere glæde og trivsel samt højere pytgrænse.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge Mentaltræning?
Træn evt. sammen med dit barn, og spørg dem gerne med et glimt i øjet ”Om de har lyst til at prøve noget der er SÅ kedeligt, at de aldrig har prøvet noget kedeligere…” På den måde bliver det lidt sjovt, at det er kedeligt, og det hjælper mange til at motivere børnene. Bemærk at børn ofte kan ligge og rode rundt mens de træner. Udover det måske irriterer dig, så betyder det ikke noget. Barnet og/eller du vil hurtigt opleve de første effekter af træningen. Ofte allerede efter en uges daglig træning, da børn er super hurtige… Også til mentaltræning.

empowermind.dk

Katrine Birk

Jeg har altid beskæftiget mig med alternativ behandling, og startede derfor allerede op som selvstændig behandler som 18-årig. Jeg er uddannet indenfor kinesisk akupunktur, zoneterapi, kranio sakralterapi og er forfatter til bogserien ”Tryk og glad”. Derud over har jeg skabt et univers, hvor jeg hjælper og underviser i, hvordan vi helt naturligt, let og effektivt kan hjælpe babyer, børn og voksne til bedre helbred og velvære. Jeg arbejder ud fra en grundtanke om, at vi er i stand til at heale og helbrede os selv og andre, idet vi alle er født med en naturlig gave fra kroppen i form af tilgængelige zoner og aku-punkter. Disse punkter kan bruges til at forbedre vores helbred og skabe mere velvære.

Baggrund
Kinesisk akupunktør, Kranio Sakral terapeut, Fysiurgisk massør, Øreakupunktør, Zoneterapeut, Intuitive Heart Practitioner, Sundhedskonsulent og meget andet.

Q&A
Overordnet beskrivelse af værktøjerne?

Dette er beroligende akupressur- og zoneterapi-punkter, som du selv kan benytte derhjemme på dit barn. Punkterne kan bruges til at skabe mere ro i nervesystemet, til at koble af efter en lang dag, eller til at få mere ro mentalt. Derudover kan punkterne bruges hvis barnet har ondt i maven, mange bekymringer, stress eller til generelt at skabe balance. Forældrene kan massere deres børn, hvilket giver anledning til en dejlig hyggestund sammen, men fysisk nærvær. Eller de større børn kan massere på sig selv, hvis de synes det er dejligt.

Meditationen “den dag du blev født” er en smuk beskrivelse af, hvordan man som barn kommer ned fra himlen til sine forældre, og hvordan forældre bliver ubeskriveligt lykkelige for, at de har fået netop denne sjæl ind i deres familie. Denne meditation er lavet for at styrke barnets selvværd, give barnet et brusebad af kærlighed, og få det til at føle sig værdifuldt helt inde i sin kerne, uden præstation, men bare som det er.

Hvad hjælper værktøjerne barnet med?
Zoneterapi- og akupressurpunkterne hjælper barnets krop, nervesystem og sind med at give slip, finde ro og opleve en afstressende stund.

Meditationen er lavet til at styrke barnets selvværd, og få barnet til at føle sig elsket.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge værktøjerne?
Zoneterapi og akupressur, kan både gives til barnet, eller barnet kan give det til sig selv. Jeg kan klart anbefale at du som forældre giver det til dig barn, og laver massagen til en rigtig dejlig stund med en masse nærvær.

Forestil dig at dine fingre snakker til dit barns krop når du masserer. Hvad vil dine fingrene gerne fortælle? Der er stor forskel på hvordan dine fingre bevæger sig, når de fortæller en historie om ro, og om hvor højt barnet er elsket, fremfor hvis de f.eks fortæller en historie om at vi skal skynde os, fordi vi har travlt.

Dit barn mærker tydeligt, hvordan du som forælder har det indeni. Både fordi barnet mærker dit nervesystem, og fordi dét du har i tankerne når du massere, vil dine fingre også kommunikere. Hvis du er stresset, har travlt, skal nå noget efterfølgende, vil barnet også kunne mærke samme uro indeni. Sørg derfor for selv at være godt afspændt og giv dig god tid, massér med kærlighed, ro og nærvær.

Hvis dit barn foretrækker at massere sig selv, kan du som forælder stadig være med, hvor I masserer jer selv, sammen, og har en hyggelig stund med det.

katrinebirk.dk

Mette Barfoed

Jeg er mor til to døtre på 26 og 23 år med sjældne handicaps, hvor også diagnoser som autisme, ADHD, sensitivt sind og angst kombineret med håndtering af specialkost har været dagligdag. Oplevelser og erfaringer fra disse år er drivkraften bag de utallige uddannelser, som jeg har med mig.

Jeg har mange års erfaring som underviser og terapeut indenfor energipsykologien, primær fokus er EFT tapping (Emotionel Freedom Technique) samt overbygningen Matrix Reimprinting. Jeg er desuden Danmarks mest erfarne Matrix Reimprinting practitioner og eneste Matrix Reimprinting træner i Danmark.

Jeg har udviklet den populære EFT børnekonsulent-uddannelse og er specialiseret i arbejdet med udfordrede børn og unge.

Jeg er også udvikler af EFTMR-terapeut-uddannelsen, en ny sundhedsfaglig uddannelse i DK, der uddanner traumeterapeuter, som arbejder med energipsykologiske værktøjer, herunder EFT.

Q&A
Hvilke værktøjer?
Jeg har bidraget med EFT (Emotionel Freedom Technique) – også kaldet tapping. Ved at tappe blidt på bestemte punkter, som alle relaterer til bestemte følelser, organer og tilstande i kroppen, er det muligt at slippe blokeringer, der sidder i kroppen som en ophobet energi.

Hvad hjælper værktøjerne dit barn med?
Via meget enkle basis øvelser bliver I introduceret for EFT på et niveau, der matcher barnets alder. Her lærer barnet at slippe negative følelser og blokeringer på en legende, let, kærlig og blid måde. En meget smuk måde at interagere med sit barn, der vil opleve ro, øget selvværd og bedre fokus i takt med, at ophobet stress slipper.

Hvordan støtter du bedst dit barn i at bruge redskaberne?
Den fineste måde at integrere EFT i dagligdagen er ved at finde et fast tidspunkt, der passer ind i familielivet og hverdagen og gøre EFT til et fast tappe-redskab fx til sovetid. Det løsner, skaber ro og lader billeder komme op til overfladen, samtidig med at dit barn vokser i sig selv med en ny styrke. En styrke i at få et naturligt forhold til – og erfaring med – selv at kunne slippe noget, som ikke er hensigtsmæssigt at holde fast i.

I takt med at barnet føler sig tryg i dette blide redskab, vil det ofte helt naturligt tage det ind som en del af dagligdagen, når uhensigtsmæssige følelser, billeder og fysiske reaktioner presser sig på. For at nå til den tryghed, er det enestående at arbejde sammen med sit barn i disse forenklede udgaver af EFT-redskabet.

I dag ligger der en lang række undersøgelser, som dokumenterer, hvad der sker ved behandling med EFT, hvoraf det fremgår, hvordan vi giver slip på indre stress og støj og bliver i stand til at fokusere klart og tydeligt. EFT er ligeledes et energipsykologisk redskab, der endnu ikke er mainstream, men godt på vej i hele verden.
EFT er et redskab til såvel børn og voksne, og I vil kunne nyde mange stunder sammen og vil ikke kun være i stand til at fjerne brodden fra tilspidsede situationer fremover. I vil ligeledes være i stand til at forebygge ophobning af negative tanker ved at invitere EFT ind i dagligdagen.

energipsykologidanmark.dk

Mette Junker

Mette er stifter og partner af familievirksomheden Body Mind Academy.
“Fra jeg var 3 – 16 år dyrkede jeg sportsdans på eliteplan. Fra jeg var 20 – 30 år arbejdede jeg som valutadealer i København og London. Sideløbende tog jeg masser af kurser og uddannelser indenfor krop og sind – bl.a. zoneterapi, medicinsk akupunktur, Theta Healing, kostvejledning, coaching og mindfulness.
Siden 2005 har jeg været iværksætter og familiemor med det formål at styrke børn og forældres selvværd og trivsel.”

Baggrund
Trivsels- og mindfulness ekspert. Stifter & Partner, Body Mind Academy.

Q&A
Overordnet beskrivelse af værktøjerne?
Vores redskaber er udviklet af Børn til Børn (B til B) – og styrker selvværd, trivsel og fællesskab. Redskaber, kombineret med øvelser og historier, som fik deres gennembrud i forbindelse med lærer lockouten i 2013, hvor vi åbnede dørene for alle de børn, der ikke kunne komme i skole. Redskaber, som i dag er med til at skabe et fælles trivselssprog på mange skoler, i familier og lignende fællesskaber, hvor børn indgår.

Hvad hjælper værktøjerne barnet med?
Alle børn får knubs på livets vej, som kan være udfordrende for ens selvværd og trivsel – MEN mange børn har ikke simple redskaber og strategier til at håndtere disse knubs. Vores redskaber er gode til at få vendt øv bøv tanker og følelser til det gode, kærlige og positive.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge værktøjerne?
Start med at lade dit barn vælge et eller 2 redskaber, som det bedst kan lide – og brug dem på daglig basis – indtil de er blevet en fast rutine for dit barn. Brug redskabet i HELE familien og gå forrest som den synlige og dygtige leder.

bodymindacademy.dk
mettejunker.dk

Peter Junker

Peter er stifter og partner af familievirksomheden Body Mind Academy.
“Som 15-årig var jeg et af Danmarks største fodboldtalenter og spillede på U15 landsholdet. Som 30-årig, var jeg leder af Nordea Private Banking i Nordsjælland. Siden 2005 har jeg været iværksætter og familiefar med det formål at styrke børnenes stemme i et samfund, hvor performance har taget overhånd på bekostning af selvværd, trivsel og fællesskab.”

Baggrund
Trivselsekspert og Børnenes Stemme. Stifter & Partner, Body Mind Academy.

Q&A
Overordnet beskrivelse af værktøjerne?
Vores redskaber er udviklet af Børn til Børn (B til B) – og styrker selvværd, trivsel og fællesskab. Redskaber, kombineret med øvelser og historier, som fik deres gennembrud i forbindelse med lærer lockouten i 2013, hvor vi åbnede dørene for alle de børn, der ikke kunne komme i skole. Redskaber, som i dag er med til at skabe et fælles trivselssprog på mange skoler, i familier og lignende fællesskaber, hvor børn indgår.

Hvad hjælper værktøjerne barnet med?
Alle børn får knubs på livets vej, som kan være udfordrende for ens selvværd og trivsel – MEN mange børn har ikke simple redskaber og strategier til at håndtere disse knubs. Vores redskaber er gode til at få vendt øv bøv tanker og følelser til det gode, kærlige og positive.

Dit bedste råd til hvordan man som forælder, bedst kan støtte sit barn i at bruge værktøjerne?
Start med at lade dit barn vælge et eller 2 redskaber, som det bedst kan lide – og brug dem på daglig basis – indtil de er blevet en fast rutine for dit barn. Brug redskabet i HELE familien og gå forrest som den synlige og dygtige leder.

bodymindacademy.dk

Zennie Bonde Mogensen

Jeg har arbejdet mange år i erhvervslivet, hvorfra jeg kender til behovet for fokus, energi og overskud. Desuden er jeg mor, og ved hvor meget det kræver at udfylde rollen, et fuldtidsarbejde og samtidig leve et liv, der hænger sammen i alle ender. Det kan til tider være en udfordring.
Min dybe passion for at hjælpe mennesker med at skabe et sundt liv i balance, går mange år tilbage. Er der noget jeg ønsker for alle, er det styrke, livsglæde, sundhed, energi og overskud. Og det skal være på en måde, der er let og ubesværet. Jeg har gennem de sidste 5 år interesseret mig for juicens fantastiske virkning på kroppen, da jeg tror på at vores vaner og især vores kost har en afgørende indvirkning på vores adfærd og humør.

Baggrund
Zennie er medstifter af rejseselskabet ZEN Luxury Travels, der tilbyder rejser der viser dig vejen ”hjem”. Rejser der sætter sine spor i krop, sind og sjæl og som skaber ro, balance og endnu mere livsglæde. Zennie er en vaskeægte sundhedskriger, uddannet psykoterapeut, mentaltræner, erhvervscoach og har taget en lang række uddannelser i ind- og udland indenfor kost, ernæring og livsstil. Zennie er desuden forfatter til bestsellerne ’Den fedeste juicekur’, ’Flere fede juicer’ og ’Den sejeste suppekur’ og ’REN selvkærlighed’ og har netop udgivet ’Ayurveda – opskriften til et liv i balance’.

Værktøjer
Zennie har bidraget med en smuk godnathistorie, der fylder barnet med kærlighed og tryghed, så barnet sover godt.

zenluxurytravels.com

Scroll to Top

Hent Cosmo Child

Tilmeld dig vores nyhedsbrev